Ta strona używa ciasteczek (cookies), które są niezbędne do jej prawidłowego funkcjonowania. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
X

Możesz dokonać rezerwacji pokoju on-line.

Od

Do

Potrawy wielkanocne na wynos

Menu

Bufet zimny ( 8zł/jedna przystawka/porcja ) – jedna porcja około 120g-150g

Jajka z pastą jajeczną z łososiem, oliwką i ogórkiem

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane z łososiem wędzonym

Wędliny i mięsa pieczone

Schab po warszawsku

Wybór pasztetów ( wieprzowy z grzybami, drobiowy, z ciecierzycy )

Tradycyjny klops z jajkiem

Galaretki z kurczaka ( tymbaliki)

Pierś z kaczki z musem żurawinowym

Śledź po polsku z cebulką w oleju

Tatar z łososia wędzonego

Roladki z łososia wędzonego z serem mascarpone

Pstrąg wędzony na sałatce jajecznej

Sałatka jarzynowa

Sałatka wiosenna

 

 

Bufet ciepły ( przygotowany do samodzielnego podgrzania- minimum zamówienia 4 porcje)

Staropolski żur   250ml – 14 zł

Zupa grzybowa z laną kluską  250ml – 15 zł

Barszcz biały  250ml – 14 zł

Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami  200g – 20zł

Pierś kaczki podana z duszoną kapustą czerwoną  200g – 24zł

Pieczona karkówka w sosie z boczniaka  200g – 18zł

Roladka z piersi kurczaka a’la devolay  200g – 20zł

Kiełbasa wielkanocna pieczona w piwie z cebulką i tymiankiem  200g – 18 zł

Filet z dorsza w sosie cytrynowym  200g – 22zł

Filet z sandacza w sosie koperkowym  200g – 22zł

Ziemniaki opiekane 100g – 5zł

Kluska śląska  100g – 5zł

Surówka z białej kapusty 100g – 5zł

Sałatka z buraczków 100g – 5zł

Kaczka faszerowana szynką wieprzową i jabłkami podana na duszonej czerwonej kapuście w otoczeniu pieczonych ziemniaków ( całe danie dla 8-10 osób) – 160zł

 

Ciasta wielkanocne (minimum zamówienia 1kg)

Sernik    35zł/kg

Torcik makowy   35zł/kg

Babka cytrynowa   16zł/1 szt. 

 

Potrawy możemy przygotować

  • na półmiskach porcelanowych – kaucja za wypożyczenie wynosi 50 zł
  • w pojemnikach jednorazowych. Koszt to: 
    • taca duża – 5,50 zł /1 szt. 
    • taca mała – 3,50 zł /1 szt. 
    • pojemnik na sałatkę – 3,50 zł /1 szt. 
    • pojemnik na zupę – 1,50 zł /1 szt.
    • pojemnik dwudzielny na danie główne – 1,50 zł /1 szt.
    • pojemnik duży na danie główne – 4 zł /1 szt.

 

tel. + 48 87 563 59 59

recepcja@hotelnadwigrami.pl

Kontakt

Hotel nad Wigrami***

Gawrych Ruda 39B

tel: + 48 87 563 59 59

kom.: + 48 668 696 207

e-mail: recepcja@hotelnadwigrami.pl

marketing@hotelnadwigrami.pl

Napisz do nas