tel. + 48 87 563 59 59
recepcja@hotelnadwigrami.pl
Możesz dokonać rezerwacji pokoju on-line.
Menu
Bufet zimny ( 8zł/jedna przystawka/porcja ) – jedna porcja około 120g-150g
Jajka z pastą jajeczną z łososiem, oliwką i ogórkiem
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane z łososiem wędzonym
Wędliny i mięsa pieczone
Schab po warszawsku
Wybór pasztetów ( wieprzowy z grzybami, drobiowy, z ciecierzycy )
Tradycyjny klops z jajkiem
Galaretki z kurczaka ( tymbaliki)
Pierś z kaczki z musem żurawinowym
Śledź po polsku z cebulką w oleju
Tatar z łososia wędzonego
Roladki z łososia wędzonego z serem mascarpone
Pstrąg wędzony na sałatce jajecznej
Sałatka jarzynowa
Sałatka wiosenna
Bufet ciepły ( przygotowany do samodzielnego podgrzania- minimum zamówienia 4 porcje)
Staropolski żur 250ml – 14 zł
Zupa grzybowa z laną kluską 250ml – 15 zł
Barszcz biały 250ml – 14 zł
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami 200g – 20zł
Pierś kaczki podana z duszoną kapustą czerwoną 200g – 24zł
Pieczona karkówka w sosie z boczniaka 200g – 18zł
Roladka z piersi kurczaka a’la devolay 200g – 20zł
Kiełbasa wielkanocna pieczona w piwie z cebulką i tymiankiem 200g – 18 zł
Filet z dorsza w sosie cytrynowym 200g – 22zł
Filet z sandacza w sosie koperkowym 200g – 22zł
Ziemniaki opiekane 100g – 5zł
Kluska śląska 100g – 5zł
Surówka z białej kapusty 100g – 5zł
Sałatka z buraczków 100g – 5zł
Kaczka faszerowana szynką wieprzową i jabłkami podana na duszonej czerwonej kapuście w otoczeniu pieczonych ziemniaków ( całe danie dla 8-10 osób) – 160zł
Ciasta wielkanocne (minimum zamówienia 1kg)
Sernik 35zł/kg
Torcik makowy 35zł/kg
Babka cytrynowa 16zł/1 szt.
Potrawy możemy przygotować
tel. + 48 87 563 59 59
recepcja@hotelnadwigrami.pl
Hotel nad Wigrami***
Gawrych Ruda 39B
tel: + 48 87 563 59 59
kom.: + 48 668 696 207
e-mail: recepcja@hotelnadwigrami.pl
marketing@hotelnadwigrami.pl